Veel gestelde vragen


Knoopstat script's geïnstalleerd en het werkt niet?
Ik zie steeds mijn eigen domein als 'referring page'?
Op de site geen bezoekersaantallen laten zien, kan dat?
De pagina-namen vanuit een CMS of Flash-movie registreren, kan dat?

Wat is een zoekmachine?
Wat is een robot (spider/crawler)?
Hoe vinden klanten mijn website?
Wat is nu een pageview, bezoeker of hit?
Wat is een reload?
Wat is een referring page?
Wat is HTTP?
Wat is FTP?
Wat is WWW?
Wat is een domein?
Wat is een topleveldomein?
Wat is een subdomein?
Wat is een URL?
Wat is HTML?

Knoopstat script's geïnstalleerd en het werkt niet?
Wanneer in een pagina meerdere JavaScript's verwerkt zijn en er één script ergens een foutje bevat werkt er geen enkel JavaScript meer! Het is dus zaak er zeker van te zijn dat alle (ook niet KnoopStat) script's funktioneren. Mocht u er niet uit komen neem dan contact op met de webmaster .

Ik zie steeds mijn eigen domein als 'referring page'?
Het is bij alle versies van KnoopStat noodzakelijk dat u in alle (inhoudelijke) pagina's het KnoopStat script heeft staan. Alleen dan is het mogelijk voor de KnoopStat programmatuur om de zogenaamde 'referring page' te achterhalen. En maakt u zich geen zorgen: het door KnoopStat gebruikte systeem voorkomt waar mogelijk dubbele registraties. Mocht u er niet uit komen neem dan contact op met de webmaster .

Op de site geen bezoekersaantallen laten zien, kan dat?
Natuurlijk, dit is een apart programma dat alleen maar laat zien hoeveel bezoekers er zijn gemeten. Het registreerd dus geen bezoekers, dus het andere KnoopStat script dient wel in de pagina('s) te staan.

De pagina-namen vanuit een CMS of Flash-movie registreren, kan dat?
KnoopStat is eenvoudig te koppelen aan een CMS of Flash-movie, hierdoor kan de naam die een pagina(groep) binnen uw CMS of Flash-movie heeft eenvoudig in de interne statistieken opgenomen worden.

Met dezelfde techniek is het ook eenvoudig mogelijk om bepaalde 'klikken' binnen de website te meten!
(beschikbaar vanaf KnoopStat Pro)

Wat is een zoekmachine?
Met behulp van een zoekmachine kan informatie op het internet worden gezocht. Er kan op een enkel woord of op een combinatie van woorden worden gezocht. Bekende internationale zoekmachines zijn: AltaVista, Yahoo, Exite, Lycos, Hotbot en Infoseek, bekende Nederlandse zoekmachines zijn: Ilse, Track, Zoek, Vindin en Vindex.
KnoopStat registreert standaard uitgebreid het zoekmachine bezoek: >> lees meer..

Wat is een robot (spider/crawler)?
De termen robot, spider en crawler betekenen allemaal hetzelfde, er zijn zelfs nog meer benamingen: bot, knowbot, harvester, walker, wanderer en worm.
Een robot is een programma (meestal) van een zoekmachine die uw site bezoekt om te ontdekken waar uw site over gaat zodat de zoekmachine kan beoordelen bij welke zoekresultaten (en op welke plaats) uw site moet komen te staan.
KnoopStat registreert vanaf KnoopStat Pro Plus welke robots uw site bezocht hebben: >> lees meer..

Hoe vinden klanten mijn website?
Allereerst moet u elke gelegenheid aangrijpen om uw internet adres aan de buitenwereld bekend te maken. Dat kunt u doen door dit te vermelden op uw briefpapier, op brochures, in advertenties, etc. Verder moet uw site bij de verschillende zoekmachines bekend zijn.

Wat is nu een pageview, bezoeker of hit?
Een 'hit' is elk bestand dat opgehaald wordt, dus zowel een html-bestand als de plaatjes die zich daar in bevinden. Een 'pageview' is elke keer wanneer iemand een pagina ophaalt. Wanneer u op een site komt en 15 pagina's bekijkt, waarvan 4 dezelfde, dan bent u één bezoeker die 15 pageviews heeft veroorzaakt met wellicht rond de 30 hits.
Bij KnoopStat is de kern de bezoeker, geen pageviews, geen hits maar bezoekers: >> lees meer..

Wat is een reload?
Wanneer een pagina opnieuw op wordt gehaald, wordt deze handeling ook wel een reload genoemd. Soms wordt, nadat de gehele pagina is opgehaald, de pagina nog een keer opnieuw op het scherm gezet. Ook dit is een reload.

Wat is een 'referring page'?
De 'referring page' ofwel 'verwijzende pagina' is de kreet die wordt gebruikt voor de pagina via welke de bezoeker op uw homepage of site terecht is gekomen. Dit kan bijvoorbeeld een zoekmachineopdracht of een banner zijn. Wanneer de 'referring page' onbekend is dan heeft de bezoeker de URL waarschijnlijk zelf ingetypt of via een 'bookmark' (via 'favorieten') aangeklikt.
KnoopStat registreert standaard uitgebreid hoe de bezoeker op uw website komt: >> lees meer..

Wat is HTTP?
HTTP staat voor HyperText Transfer Protocol, het protocol van het internet. Door dit protocol en de mogelijkheden van een grafische interface is het internet niet langer het gebied van de techno-freaks, maar het medium geworden voor een breed publiek.

Wat is FTP?
FTP staat voor File Transfer Protocol, het protocol voor het verzenden van bestanden over het internet. Met dit protocol kunt u bijvoorbeeld uw website op het internet publiceren, maar ook bestanden via het internet downloaden.
TIP: Voor het uitwisselen van documenten van PC naar PC is Skype een zeer geschikt programma!.

Wat is WWW?
WWW staat voor World Wide Web, en is een dienst op het internet welke wordt gebruikt voor het overbrengen van informatie in de vorm van multimedia documenten, die met verwijzingen (links) aan elkaar zijn gekoppeld.

Wat is een domein?
Domeinnamen zijn de namen waaronder aanbieders van informatie op het internet te vinden zijn. Deze namen worden per land door een organisatie uitgegeven. Het domein van Knooppunt is bijvoorbeeld: www.knoop.nl.
KnoopStat kan ook domeinen registreren: >> lees meer..

Wat is een topleveldomein?
Dat is het gedeelte van de domeinnaam dat achteraan staat en betreft de code van een land (nl = Nederland, be = België) of van een groep gebruikers (com = commerciële organisatie, org = non-profit organisatie).

Wat is een subdomein?
Subdomeinen staan onder een domein. Een subdomein bij Knooppunt is bijvoorbeeld: www.uwbedrijf.knoop.nl.
KnoopStat kan ook subdomeinen registreren: >> lees meer..

Wat is een URL?
URL staat voor Uniform Resource Locator. Dit is het adres en daarmee de plaats waar het document op het internet is te vinden. Dit adres bestaat achtereenvolgens uit het protocol gevolgd door een dubbele punt, twee maal een schuine streep en de dienst op het internet ('http://www'),daarachter gescheiden door punten volgt soms een subdomein, altijd het domein (b.v. 'knoopstat') en het topleveldomein (b.v. 'nl'). Dit alles wordt gescheiden door punten. Daarachter volgt eventueel nog, door een schuine streep gescheiden, de naam van het document, gevolgd door een punt en het type document. Het volledige adres voor deze pagina is b.v.: 'http://www.knoopstat.nl/faq.html' (hierin ontbreekt een subdomein). Als er geen document wordt aangegeven, wordt het document met de naam 'index' opgehaald.
Tegenwoordig werkt een URL ook vaak zonder 'www', dit is met de domeinen die wij hosten ook het geval. In de aanduiding wordt vaak ook het protocol weggelaten, omdat een browser dit zelf toevoegd. Strikt genomen is het intikken van b.v. 'knoopstat.nl' al voldoende voor de huidige moderne browsers. In publicaties is het toch verstandig om het adres met 'www', b.v. 'www.knoopstat.nl' te hanteren, omdat het dan in één oogopslag duidelijk is dat het een internetadres betreft.

Wat is HTML?
HTML staat voor HyperTekst Markup Language, en is de taal waarmee de internetpagina's worden geschreven. Het is een taal welke het document inhoudelijk beschrijft en bevat tekst, verwijzingen naar afbeeldingen en links naar andere pagina's of locaties.



Schoterlandseweg 51
8455 JE   Katlijk (FRL)
Tel.: 0513 543075
@  : infoknoopstat.nl

KnoopStat statistieken logo KnoopStat, kwaliteit sinds 1999
Privacy statement